top of page
PRESENTACIÓ LLIBRE JOAN TARDA.jpg

Ens va visitar Joan Tardà, per presentar-nos el seu darrer llibre “En defensa pròpia”
Joan Tarda, (Cornella del Llobregat, 1953), regidor d’aquesta ciutat des de 1979 al 1999 i Diputat  al congres dels Diputats, entre els anys 2004 i 2019.
En el pròleg, Arnaldo Otegi, diu: Catalunya i els seus treballadors, les institucions i els partits, la cultura i els moviments populars, han protagonitzat una revolució democràtica sense comparació en el si de la Unió Europea. No hi ha cap moviment similar en aquest segle. El Procés, ha sigut i continua sent extraordinari, sou font d’inspiració, sou un exemple, sou l’esperança per moltes i  molts de nosaltres.
Tardà, “En defensa pròpia”, afirma: El republicanisme només guanyarà la batalla de construir una identitat catalana renovada si som capaços, de derrotar tant la desigualtat  social com l’estigmatització  i guetització dels nous catalans.
Tardà ens parla de pactes, de fidelitat, de respecte i d’ideals, ben ancorats en el temps i la història,  l’ADN republicà constituït per els tres principis ideològics fonamentals de la llibertat, la igualtat i la fraternitat, compartits amb centenars de milions de persones d’arreu del mon...I útil també per poder diferenciar sempre i en tot moment el que pertany a l'àmbit dels interessos de la dreta i el que pertoca als de l’esquerra
I com homenatge al Joan Tarda de Polònia: I perdoneu, per algú o devia de dir ...

Presentació llibre Joan Tardà: Bienvenida
bottom of page